Regentonnen

 

Bij het aanschaffen van regentonnen zijn er een aantal punten waar men aandacht aan moet besteden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze aandachtspunten. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste
keuze maakt wat betreft het uitzoeken van een regenton. Aan de hand van deze aandachtspunten weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen.

Regentonnen

Regentonnen zijn de goedkoopste manier om regenwater op te vangen. Vroeger werden regentonnen gebruikt om regenwater op te vangen om het vervolgens als drinkwater te gebruiken. Tegenwoordig worden regentonnen aangeschaft om op de waterrekening te besparen. Wanneer men een regenton wil aanschaffen is het belangrijk om over een aantal punten na te denken. Als eerst is het van belang om te bedenken wat voor soort regenton je wilt aanschaffen. Er zijn diverse materialen verkrijgbaar zoals hout en kunststof.

Prijzen regentonnen

De gemiddelde prijs voor regentonnen ligt tussen de 50 en 250 euro. Het verschil in prijs heeft onder andere te maken met het soort regenton, de inhoud en het materiaal. Zo zijn er ook andere opvangsystemen zoals tanks. Deze kosten echter al snel rond de 1000 euro. Wanneer men een regenton gaat aanschaffen moet er uiteraard ook naar de dakgoten worden gekeken. Plastic dakgoten hebben
bijvoorbeeld geen invloed op het regenwater. Dakgoten van zink of koperen dakgoten daarentegen kunnen het regenwater daarentegen zuur maken. Deze hebben dus wel degelijk invloed op het regenwater.

Grootte regenton

Bij de keuze voor een regenton moet er worden gekeken naar de doeleinden waar men ze voor willen gebruiken. Aan de hand van deze gegevens kan er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt uit een bepaalde grootte regenton. Wanneer men het opgevangen regenwater alleen gaat gebruiken voor de planten is er natuurlijk een minder grote regenton nodig dan wanneer men het opvangen regenwater voor meerdere doeleinden gaat gebruiken. In de winkels waar regentonnen verkrijgbaar zijn kun je uiteraard meer informatie opvragen over de verschillende groottes, materialen enzovoort.

Comments are closed.