Wat zijn de voordelen van kunstgras in je tuin?

Waar denk je het eerst aan als je aan een tuin denkt? Inderdaad, gras. Gewoonlijk associeer je een mooie tuin al snel met een mooi en goed onderhouden gazon. Maar tuineigenaars weten ook dat achter dat mooi gazon veel uren werk en onderhoud gaan. Droom je van een mooie tuin maar heb je geen tijd om wekelijks het gras te maaien? Of geef je je geld liever uit aan iets anders als dure meststoffen? Dan heb je gelukkig de optie om in de tuin kunstgras te leggen. Vroeger was kunstgras minder populair bij tuineigenaars maar het biedt namelijk heel wat voordelen: het is zacht, schoon en erg veilig. Bovendien is de kwaliteit van kunstgras vandaag hoger dan in het verleden, wat het niet enkel duurzamer maakt maar het oogt ook beter dan ouderwets kunstgras. In dit artikel lees je over de vele voordelen die kunstgras biedt.

Minimaal onderhoud

Om je tuin met kunstgras te onderhouden heb je gelukkig geen groene vingers nodig. Je hebt veel minder tijd nodig om je tuin te onderhouden, in tegenstelling tot een tuin met echt gras. Gedaan met wekelijks het gras maaien, bemesten, bijzaaien of kalken. Met kunstgras hoef je slechts een paar keer per jaar je tuin te borstelen om zo het kunstgras mooi te houden. Vallen er veel blaadjes op het kunstgras of heb je huisdieren in de tuin? Dan kan je best regelmatiger het kunstgras schoonmaken door de bladeren bij elkaar te borstelen en uitwerpselen en urine te verwijderen.

Een oplossing bij graspollenallergie

Elk jaar kijken mensen met allergieën ertegenop dat het pollenseizoen start. Het is voor hen niet enkel de start van de lente en de zomer maar ook het seizoen van tranende en jeukende ogen, lopende neuzen en niesbuien. Een namiddag in je tuin zitten, is dan geen pretje. Met kunstgras heb je hier geen last van en kan je rustig in je tuin van het zonnetje genieten, zonder pollen.

Een fris gazon de klok rond

Met een gazon uit kunstgras blijft je tuin altijd fris. Er groeit weinig tot geen onkruid tussen je gras, de zon maakt geen lelijke bruine plekken en er komen geen kale plekken in het gras door spelende kinderen of tuinmeubels. Je tuin lijkt nooit uitgeleefd en dit allemaal met erg weinig onderhoudswerk.

Geschikt voor veelvuldig gebruik.

Kunstgras is geschikt voor alle activiteiten. Laat je kinderen erop los ravotten in de tuin, oefen je favoriete sport uit of leg je op het gras om te zonnebaden. Alles kan met kunstgras. Kunstgras is ook geschikt voor je huisdieren. Waar je wel op moet letten is dat je het juiste type kunstgras uitkiest.

Net zo mooi als echt gras

De kwaliteit van kunstgras vandaag maakt het verschil tussen kunstgras en echt gras nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. Dat was wel anders in het verleden, toen de kleur van kunstgras er vaak vreemd uitzag. Dit schrikte veel tuineigenaars af om voor kunstgras te kiezen. Maar die tijden zijn voorbij, vandaag is er bijna geen onderscheid meer te zien tussen echt gras of kunstgras. Bekijk de verschillende soorten kunstgras bij de speciaalzaak en laat je verrassen.

Eenmalige investering

De onderhoudskosten van een tuin met kunstgras liggen lager dan die van een tuin met echt gras. Bij een tuin uit kunstgras maak je slechts eenmaal kosten. Je kan bij de aankoop van het kunstgras bovendien geld uitsparen door het gras zelf aan te leggen.

 

Gaat het lukken met kunstgras?

Wanneer je de media mag geloven dan is het de vraag of het gaat lukken met kunstgras. Aan de ene kant de enthousiaste verhalen over kunstgras, aan de andere kant de grommende tegenstanders. Het is de vraag of kunstgras in de toekomst nog meer populair wordt. Gaat het lukken met kunstgras?

 

Van achtertuinen tot sportvelden. Kunstgras is overal te vinden. Zelfs in een garage die speciaal gericht is op vrouwen. Toch zint het een groot aantal mensen niet dat er steeds meer de toevlucht genomen wordt tot kunstgras. Het nadeel is dat de ene expert het nog beter weet dan de ander en hoe harder er geroepen wordt, hoe onduidelijker de discussie.

Voetbal

Neem nu een simpel voorbeeld als voetbal. De tegenstanders van kunstgras zijn van mening dat je dankzij het spelen op kunstgras nooit tot goede prestaties kan komen. Zo zouden slidings nauwelijks mogelijk zijn, omdat dit zou leiden tot brandwonden. Voorstanders zijn het daarmee niet eens. Het is afhankelijk van het soort gras en bovendien kun je ook lelijke wonden oplopen na het uitvoeren van een sliding op (droog) gras.

Waar het soms niet goed mogelijk is om echt gras te laten groeien, kiest men voor kunstgras. In stadions heeft het echte gras vaak last van (veel) schaduw. Dit komt de grasmat niet ten goede. Wat evenmin goed is voor gras is sneeuw. Eigenlijk zou je na een winter het gras met rust moeten laten tot aan de lente. Iets dat tijdens een voetbalcompetitie dus niet gebeurd. Vandaar dat het gras tussentijds regelmatig vervangen moet worden.

PAK’s

Dan is er nog het hardnekkige gerucht dat de ronde doet over kunstgras en de relatie tussen kanker. De rubberkorrels zouden teveel kankerverwekkende Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK) bevatten. Onderzoek uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu toonde in 2006 aan dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico, omdat er weinig PAK’s vrijkomen, zelfs niet bij het maken van een sliding.

Waar het in andere sporten volstrekt normaal is om gebruik te maken van kunstgras (hockey bijvoorbeeld), is in de voetbalwereld nog een interessante discussie. De komende jaren moet duidelijk worden in wiens voordeel deze discussie beslecht zal worden.

Ondertussen lijkt de consument ‘om’ te zijn. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om kunstgras te leggen of laten leggen in de achtertuin. Vooral dat laatste is erg handig, want je hoeft niets zelf te doen. Het is dan niet zonder reden dat de bedrijven die dit soort diensten leveren het erg druk hebben. Zelf doen zou een optie kunnen zijn, maar dit heeft nogal wat voeten in de aarde. Bovendien komt het aan op enige kennis van vooral afwatering en fundering voor het kunstgras.

Tuin en Kunstgras

Dat het aankomt op een nodige kennis toont de pagina over hoe het in Oss gevestigde Tuin en Kunstgras. Het is niet zonder reden dat dit bedrijf heeft ingezien dat naast het verkopen van kunstgras ook het leggen van kunstgras een goed idee is.

De komende jaren worden beslissend als het gaat om het gebruik van kunstgras in de sportwereld. Als het om de gewone consument gaat, lijkt de strijd tussen echt gras en kunstgras al langzaam in het voordeel beslist te worden van het kunstgras.

Goedkope tuinset kopen

Als het mooier weer wordt, doen we vaak niets liever dan buiten in de tuin, op balkon of op het terras zitten. Om lekker te kunnen ontspannen is een tuinset nodig. Maar dit kan soms weleens veel geld kosten. Bij ons kunt u echter terecht als u een goedkope tuinset wilt kopen, maar toch van goede kwaliteit. Wij leveren onze producten zowel aan de zakelijke klanten als aan de particuliere klanten en proberen daarmee een grote doelgroep te bereiken.

Verschillende varianten
Bij ons kunt u een goedkope tuinset kopen in verschillende varianten. Zo verschillen de tuinsets in afmetingen, zodat u een keuze kunt maken voor een tuinset die het beste past in de ruimte die u tot uw beschikking hebt. Ook kunt u zelf een goedkope tuinset samenstellen met de meubels die in ons assortiment aanwezig zijn. Op die manier krijgt u een tuinset die helemaal voldoet aan uw wensen en eisen.

Materiaal van de tuinset
Voor het maken van onze tuinsets maken we gebruik van hout. Hout is een prachtig materiaal waar fijn mee gewerkt kan worden. Hout heeft namelijk een basic uitstraling van zichzelf, maar kan met verschillende afwerkingen helemaal naar de wens van de klant gemaakt worden. Bovendien is hout een erg geschikt materiaal voor het maken van een tuinset, omdat het makkelijk schoongemaakt kan worden. Het is bestand tegen diverse weersomstandigheden en dus kan de tuinset gewoon buiten blijven staan. Door de basic uitstraling van hout past de goedkope tuinset die u bij ons koopt tussen vrijwel alle meubelen. U kunt uw tuinset dus makkelijk combineren met de tuinmeubels die u al hebt.

Als u wilt kunnen wij u een tuinset aanbieding doen, kunt u de goedkope tuinset die u bij ons koopt, door ons laten bezorgen. Zo hoeft u zelf niet te zorgen voor het transport en wordt hij netjes op uw adres afgeleverd.

Taxus, een groene wijk met privacy

Een groene wijk realiseren doe je niet alleen. Vaak is er een beeldplan aanwezig van de wijk en worden nieuwe bewoners van een wijk gestimuleerd om groen aan te planten in de wijk. De gemeente legt bijvoorbeeld restricties op over het gebruik van materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld doelstellingen van steden om in 2030 de meeste groene stad van Nederland te zijn. In nieuwbouwwijken mag je dan bijvoorbeeld geen houten of betonschutting plaatsen en wordt precies voorgeschreven welke soort hagen je wel mag aanplanten.
Groen reduceert immers CO2 en verhoogd de leefbaarheid in de wijk. Groen zorgt voor rust en een gemoedelijke uitstraling. Daarnaast is groen een duurzaam product. Waar een schutting na 10 jaar aan vervanging toe is kan een haag wel 30 jaar mee. De taxus is één van de beste hagen als het gaat om duurzaamheid. De taxus kan 100e jaren oud worden en reduceert ook nog eens heel goed CO2.

Een groene wijk is mooi, maar hoe doe je dat?

Een groene wijk realiseren begint natuurlijk eerst met een eigen visie. Wat vind je mooi en wil je in een groene wijk wonen? Heb je geduld of moet alles direct privacy gevend zijn en wat wil je uitgeven aan privacy. Een direct privacygevende haag vind je bijvoorbeeld bij Haag en Heg. De specialist als het gaat op hagen voor nieuwbouwwijken. De prijs voor een houten schutting is ongeveer even duur als die van een groene haag. Bij een jonge haag betaal je natuurlijk wel aanzienlijk minder, maar daar krijg je ook minder privacy voor. Heb je geduld en kan je wachten dan is dat natuurlijk een goede optie voor je portemonnee.

Haag biedt privacy en is een veel betere geluidsbarrière dan schutting

Doordat de haag breder is en veel meer structuur heeft dan een schutting worden de geluidsgolven vervormd en zodoende wordt het geluid beter geabsorbeerd. Daarnaast reflecteert het geluid. Het geluid botst alle kanten op terug de tuin in waar je in zit, maar veelal minder naar de buren. Daarnaast maken planten ook geluid (ruis) door de wind. Dit ruis maakt antigeluid. Dit betekent dat het geluid dat jezelf produceert uit je tuin wordt vervormd door de ruis.
Vaak is geluidsoverlast minstens zo belangrijk als zicht. Wil je geen zicht op de buren, kies je voor duurzaam en minder geluidsoverlast? Dan kies je voor een haag.

Goedkope tuinmeubelen kopen

Het hele jaar door genieten van uw tuin met houten tuinmeubelen. Hout is een natuurlijk materiaal en kan het hele jaar door in uw tuin blijven staan. Een houten tuinbank of tuinset geeft uw tuin een nog natuurlijker uitstraling. U wilt goedkope tuinmeubelen kopen en toch lang genieten van uw aanschaf.

 

Enig onderhoud aan houten tuinmeubelen is verstandig: een beschermer om het hout te beschermen tegen weersinvloeden en een reiniger om eventuele groene aanslag te verwijderen.

Goedkope tuinmeubelen kopen van hout

Op het internet zijn allerlei aanbiedingen te vinden van houten tuinmeubelen. Er zijn complete sets, losse tafels en stoelen, tuinbanken, picknicktafels en tweezitters.

 

Vooraf moet u wel uitrekenen of u voldoende plek heeft in uw tuin voor uw aanschaf. Een houten tuinset geeft de mogelijkheid buiten te eten, net als een picknicktafel. Sommige picknicktafels hebben inklapbare banken en ook verstelbare rugleuningen zijn bij houten tuinsets niet ongebruikelijk.

 

Als u goedkope tuinmeubelen koopt en u weet wat u nodig heeft, zoek dan naar aanbiedingen onder “goedkope tuinmeubelen kopen”. Let daarbij ook op of de prijzen inclusief BTW zijn. Zeker als u een grotere tuinset koopt moet deze nog gemonteerd worden. Als u dit niet zelf doet maar wilt laten doen, moet u opletten wat de prijzen van montage aan huis zijn. Hetzelfde geldt voor het bezorgen van uw houten tuinmeubelen: let op of dit in de prijs inbegrepen is.

Welke goedkope tuinmeubelen kopen?

Er zijn allerlei soorten en maten houten tuinmeubelen te koop: van een enkele stoel tot complete sets, u kunt een picknick tafel kopen, ronde tafels en tuinbanken. Het materiaal van houten tuinmeubelen varieert ook. Hardhout oftewel teakhout is iets zwaarder maar gaat jaren mee. Steigerhout wordt ook veel gebruikt evenals tuinhout.

 

Het voordeel van houten meubels is ook dat eventuele beschadigingen eenvoudig te herstellen zijn.
Als u kiest voor goedkope tuinmeubelen kopen bent u met houten tuinmeubelen verzekerd van jarenlang zitplezier.

Een daktuin, ook voor jou een optie?

Een daktuin dat zegt niemand natuurlijk zo veel, wat is het eigenlijk? Een daktuin is een iets versimpelde verwoording van een sedumdak of een groendak. Dit zijn dan weer mooie woorden voor een letterlijk groen dak, wat op dit moment een heel hip onderdeel is binnen de tuinbranche.
Een daktuin is een tuin die eigenlijk op een dak is gelegd. Dit klinkt misschien gek maar toch echt mogelijk. Vaak wordt een daktuin aangelegd op een dak van een huis, een schuurtje of bijvoorbeeld een dierverblijf. Een daktuin is dan de groene vegetatie die op het dak van een schuurtje of een dak van een huis wordt gelegd.

De voordelen van een daktuin

Een daktuin is heerlijk wanneer je in de zomer in de tuin zit, en omringd bent door je dieren verblijf die ook een sedum begroeiing heeft en daarnaast ook het dak van je schuurtje is belegd met groen. Het voordeel van een daktuin of een sedumdak is dat het dak wordt beschermd door mossen en grassen die groeien zonder enige vorm van voeding of eigen moeite. Vaak is de regen en de zon genoeg om de grassen en mossen goed te laten groeien. Bovendien heeft een daktuin als voordeel dat het goed is voor het milieu, de daken worden belegd met biologische mossen en grassen waardoor daar ook een vegetatie kan ontstaan. De bijen en vlinders zorgen voor de bevruchting en groeipotentie van het mos en het gras en daarnaast zorgt de daktuin voor een goede isolatie van het dak. Daarnaast wordt de lucht gefilterd en is het dak minder onderhoudsgevoelig omdat er geen directe regen, sneeuw of zonlicht op komt. Een bedrijf die je kan helpen met een daktuin is Dutch Impressive Green, zij kunnen je op alle grond advies en tips geven voor het inzetten van een eigen sedum- of daktuin.

Beste tijd voor het aanleggen van graszoden

Je hebt besloten dat je je gazon uit graszoden wilt aanleggen, in plaats van uit losse zaden die nog ingeharkt moeten worden. Je kiest voor het gemak van het kant-en-klaar aanleggen van je tuin, en dat heeft ook voor het aanleggen vele voordelen. De beste tijd voor het leggen van graszoden is het voorjaar én het najaar. Dat is in tegenstelling tot gras zaaien (met graszaden).

Welke voorwaarden zijn er voor het succesvol leggen van graszoden?

Graszoden kun je eigenlijk altijd leggen, als het maar niet vriest en/of sneeuwt. Het is verder belangrijk dat de ondergrond voor het leggen van graszoden niet uit los, stoffig zand bestaat, en dat de tuin niet te drassig/modderig is. Op die manier zal de ondergrond moeilijk tot niet vergroeien met de wortels van de graszoden.

Gras zaaien alleen bij temperatuur boven 10 graden.

Het zaaien van gras vraagt om meer specifieke voorwaarden. Zo is het niet verstandig om graszaden te strooien en in te harken bij temperaturen onder de 10 graden. Ze kunnen dan simpelweg niet ontkiemen. Graszaden zullen het beste ontkiemen wanneer de grond opgewarmd is na de winter. Topmaanden zijn april en mei. Voor het bijwerken van een graszadengazon zijn ook de najaarsmaanden geschikt. Denk aan augustus/september.

Voorjaarskwalen: bladeren en regenwater

Wanneer het voorjaar regenachtig of herfstachtig verloopt, kan dat effect hebben op hoe je gazonmat er tijdens de lente- en zomermaanden bij ligt. Zo is het raadzaam om het gazon, of deze nu nieuw of al een paar jaar oud is, regelmatig te ontdoen van bladeren. Bijvoorbeeld met een hark of een bladblazer. Veel bladeren op je gazon kunnen er namelijk voor zorgen dat het gras stikt en te weinig zon krijgt. Hetzelfde geldt wanneer water te gemakkelijk op het gras blijft liggen: prik in de plas een paar keer met een riek, zodat het water zo snel mogelijk in de grond trekt.

Regentonnen

 

Bij het aanschaffen van regentonnen zijn er een aantal punten waar men aandacht aan moet besteden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze aandachtspunten. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste
keuze maakt wat betreft het uitzoeken van een regenton. Aan de hand van deze aandachtspunten weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen.

Regentonnen

Regentonnen zijn de goedkoopste manier om regenwater op te vangen. Vroeger werden regentonnen gebruikt om regenwater op te vangen om het vervolgens als drinkwater te gebruiken. Tegenwoordig worden regentonnen aangeschaft om op de waterrekening te besparen. Wanneer men een regenton wil aanschaffen is het belangrijk om over een aantal punten na te denken. Als eerst is het van belang om te bedenken wat voor soort regenton je wilt aanschaffen. Er zijn diverse materialen verkrijgbaar zoals hout en kunststof.

Prijzen regentonnen

De gemiddelde prijs voor regentonnen ligt tussen de 50 en 250 euro. Het verschil in prijs heeft onder andere te maken met het soort regenton, de inhoud en het materiaal. Zo zijn er ook andere opvangsystemen zoals tanks. Deze kosten echter al snel rond de 1000 euro. Wanneer men een regenton gaat aanschaffen moet er uiteraard ook naar de dakgoten worden gekeken. Plastic dakgoten hebben
bijvoorbeeld geen invloed op het regenwater. Dakgoten van zink of koperen dakgoten daarentegen kunnen het regenwater daarentegen zuur maken. Deze hebben dus wel degelijk invloed op het regenwater.

Grootte regenton

Bij de keuze voor een regenton moet er worden gekeken naar de doeleinden waar men ze voor willen gebruiken. Aan de hand van deze gegevens kan er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt uit een bepaalde grootte regenton. Wanneer men het opgevangen regenwater alleen gaat gebruiken voor de planten is er natuurlijk een minder grote regenton nodig dan wanneer men het opvangen regenwater voor meerdere doeleinden gaat gebruiken. In de winkels waar regentonnen verkrijgbaar zijn kun je uiteraard meer informatie opvragen over de verschillende groottes, materialen enzovoort.