Wat zijn de voordelen van kunstgras in je tuin?

Waar denk je het eerst aan als je aan een tuin denkt? Inderdaad, gras. Gewoonlijk associeer je een mooie tuin al snel met een mooi en goed onderhouden gazon. Maar tuineigenaars weten ook dat achter dat mooi gazon veel uren werk en onderhoud gaan. Droom je van een mooie tuin maar heb je geen tijd om wekelijks het gras te maaien? Of geef je je geld liever uit aan iets anders als dure meststoffen? Dan heb je gelukkig de optie om in de tuin kunstgras te leggen. Vroeger was kunstgras minder populair bij tuineigenaars maar het biedt namelijk heel wat voordelen: het is zacht, schoon en erg veilig. Bovendien is de kwaliteit van kunstgras vandaag hoger dan in het verleden, wat het niet enkel duurzamer maakt maar het oogt ook beter dan ouderwets kunstgras. In dit artikel lees je over de vele voordelen die kunstgras biedt.

Minimaal onderhoud

Om je tuin met kunstgras te onderhouden heb je gelukkig geen groene vingers nodig. Je hebt veel minder tijd nodig om je tuin te onderhouden, in tegenstelling tot een tuin met echt gras. Gedaan met wekelijks het gras maaien, bemesten, bijzaaien of kalken. Met kunstgras hoef je slechts een paar keer per jaar je tuin te borstelen om zo het kunstgras mooi te houden. Vallen er veel blaadjes op het kunstgras of heb je huisdieren in de tuin? Dan kan je best regelmatiger het kunstgras schoonmaken door de bladeren bij elkaar te borstelen en uitwerpselen en urine te verwijderen.

Een oplossing bij graspollenallergie

Elk jaar kijken mensen met allergie├źn ertegenop dat het pollenseizoen start. Het is voor hen niet enkel de start van de lente en de zomer maar ook het seizoen van tranende en jeukende ogen, lopende neuzen en niesbuien. Een namiddag in je tuin zitten, is dan geen pretje. Met kunstgras heb je hier geen last van en kan je rustig in je tuin van het zonnetje genieten, zonder pollen.

Een fris gazon de klok rond

Met een gazon uit kunstgras blijft je tuin altijd fris. Er groeit weinig tot geen onkruid tussen je gras, de zon maakt geen lelijke bruine plekken en er komen geen kale plekken in het gras door spelende kinderen of tuinmeubels. Je tuin lijkt nooit uitgeleefd en dit allemaal met erg weinig onderhoudswerk.

Geschikt voor veelvuldig gebruik.

Kunstgras is geschikt voor alle activiteiten. Laat je kinderen erop los ravotten in de tuin, oefen je favoriete sport uit of leg je op het gras om te zonnebaden. Alles kan met kunstgras. Kunstgras is ook geschikt voor je huisdieren. Waar je wel op moet letten is dat je het juiste type kunstgras uitkiest.

Net zo mooi als echt gras

De kwaliteit van kunstgras vandaag maakt het verschil tussen kunstgras en echt gras nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. Dat was wel anders in het verleden, toen de kleur van kunstgras er vaak vreemd uitzag. Dit schrikte veel tuineigenaars af om voor kunstgras te kiezen. Maar die tijden zijn voorbij, vandaag is er bijna geen onderscheid meer te zien tussen echt gras of kunstgras. Bekijk de verschillende soorten kunstgras bij de speciaalzaak en laat je verrassen.

Eenmalige investering

De onderhoudskosten van een tuin met kunstgras liggen lager dan die van een tuin met echt gras. Bij een tuin uit kunstgras maak je slechts eenmaal kosten. Je kan bij de aankoop van het kunstgras bovendien geld uitsparen door het gras zelf aan te leggen.

 

Comments are closed.